Om Lifeplan

Bakgrund

Lifeplan grundades 2007 av finansdoktorerna Karl Erlandzon och Evert Carlsson, som båda bedrivit forskning kring pensionssparande. Karl Erlandzon är fortfarande verksam i bolaget som VD.

Vår affärsidé grundar sig på att det ska vara enkelt att göra rätt när det kommer till pension. Lifeplan är en unik produkt på den svenska marknaden då vi ger oberoende placeringsrådgivning, utan kickbacks, provisioner eller egna fonder som riskerar att färga våra råd till användaren.

Lifeplan har idag 30 miljarder kronor under rådgivning och tjänsten erbjuds på mer än 600 svenska bolag. Sedan 2012 är Lifeplan en del av Benify-koncernen. Benify är Sveriges ledande företag inom personalförmåner.

Tillstånd

Lifeplan AB (556734-5649) är medlemmar i Svenska försäkringsförmedlares förening (SFM) och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Våra tillstånd kan du se här »

Utmaningar i pensionsbranschen

Hört talas om pensionsgamar, fond-i-fonder och rådgivare med dubbel agenda? Lifeplan grundades för att vi tycker att pensionsrådgivning ska vara ärlig och transparent. Vi tar inte emot provisioner eller kick-backs och har inga egna fonder vi vill sälja till dig. Nedan har vi samlat artiklar som belyser de stora problem som finns inom pensions- och rådgivningsbranschen: