Om Lifeplan

Bakgrund & Tillstånd

Här hittar du information om Lifeplans historik och de tillstånd som möjiggör vår verksamhet inom finansiell rådgivning. Lifeplan grundades 2007 av finansdoktorerna Karl Erlandzon och Evert Carlsson, som båda bedrivit forskning kring pensionssparande. Karl Erlandzon är fortfarande verksam i bolaget som VD.

Idé

Vår affärsidé grundar sig på att det ska vara enkelt att göra rätt när det kommer till pension. Lifeplan är en unik produkt på den svenska marknaden då vi ger oberoende placeringsrådgivning, utan kickbacks, provisioner eller egna fonder som riskerar att färga våra råd till användaren.

Lifeplan har idag 50 miljarder kronor under rådgivning och tjänsten erbjuds på mer än 900 svenska bolag. Sedan 2012 är Lifeplan en del av Benify-koncernen. Benify är Sveriges ledande företag inom personalförmåner.

Tillstånd

Lifeplan AB (556734-5649) är medlemmar i Svenska försäkringsförmedlares förening (SFM). Vi står under tillsyn av Finansinspektionen, som också hanterar våra tillstånd.

Se information om Lifeplan AB hos Finansinspektionen»

Sedan den 1 oktober 2018 agerar Lifeplan som anknutet ombud till värdepappersbolaget Waizer AB org. 559018-9303 vad gäller investeringsrådgivning. Detta kan verifieras hos Bolagsverket.

Läs mer om Waizer här.

Utmaningar i pensionsbranschen

Hört talas om pensionsgamar, fond-i-fonder och rådgivare med dubbel agenda? Lifeplan grundades för att vi tycker att pensionsrådgivning ska vara ärlig och transparent. Vi tar inte emot provisioner eller kickbacks och har inga egna fonder vi vill sälja. Nedan har vi samlat artiklar som belyser problem och frågeställningar inom pensions- och rådgivningsbranschen: